Autor: Margot Vent • 3. september 2022

Uuring: seadmete sinine valgus võib vananemisprotsessi kiirendada

Kui varasemalt on liigset ekraani kasutamist seostatud rasvumise ja psühholoogiliste probleemidega, siis nüüd leidsid USA teadlased, et seadmetest kiirgav sinine valgus võib kiirendada rakkude vananemist.
USA teadlaste uuringust ilmnes, et seadmetest tulev sinine valgus võib vananemisprotsessi kiirendada
Foto: Shutterstock

"Liigne kokkupuude igapäevaste seadmete (nt telerid, sülearvutid ja telefonid) sinise valgusega võib avaldada kahjulikku mõju paljudele meie keha rakkudele, alates naha- ja rasvarakkudest kuni sensoorsete neuroniteni," ütles Oregoni osariigi ülikooli integratiivse bioloogia osakonna professor ja äädikakärbestega tehtud uuringu vanemautor dr Jadwiga Giebultowicz, vahendab medicalxpress.com.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700