Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 30. august 2022

Euroopa Kohus selgitas kinnisasja vabatahtlikku maksustamist

Maksuekspert Tõnis Elling analüüsib Euroopa Kohtu tõlgendust käibemaksudirektiivi artikli 137 alusel, mis annab liikmesriikidele valikuõiguse, kuidas nende maksukohustuslased võivad kinnisvaratehingute maksustamisel toimida.
Ernst & Young Balticu maksunõustaja Tõnis Elling

Käibemaksuseaduse (KMS) § 16 lg 3 p 1 kohaselt lisab maksukohustuslane käibemaksu kinnisasja või selle osa, välja arvatud eluruumi üürile, rendile või kasutusvaldusse andmisele, sellest enne käibe toimumist samal maksustamisperioodil või varem sellest Maksu- ja Tolliametit kirjalikult teavitades.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700