Autor: Raamatupidaja.ee • 26. august 2022

Asutused saavad kriisi ajal lihtsamalt kasutada üksteise vara

Valitsus võttis vastu määruse, mis lihtsustab riigivara kasutusse võtmist hädaolukorras, kõrgendatud kaitsevalmiduse, sõjaseisukorra, mobilisatsiooni või demobilisatsiooni ajal.
Riigivara
Foto: Rahandusministeerium

„Riigivara on igasugune riigile kuuluv vara, mida haldavad riigiasutused. Näiteks kinnisvara, vallasvara, osalused äriühingutes ja sihtasutustes,“ selgitas riigihalduse minister Riina Solman. „Kriiside ajal on teatud juhtudel vaja see teisel asutusel viivitamata kasutusse võtta, rakendamata tavapärast riigivaraseadusest tulenevat korraldust. Näiteks saaks erakorralisteks sõitudeks või vedudeks laenata kiiresti teise asutuse transpordivahendeid või tarvitusele võtta muud vara,“ sõnas minister.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700