Autor: Raamatupidaja.ee • 21. juuli 2022

MTA: muutub käibemaksuga maksustatavate kulude sisestamine

Alates 21.07.2022 muutub Maksu- ja Tolliameti (MTA) tollivormistuse infosüsteemis Impulss käibemaksuga maksustatavate kulude sisestamine.

Käibemaksuga maksustatavad kulud käibemaksuseaduse § 13 kohaselt on ELi territooriumil tehtud kulud, mis on seotud kauba sihtkohta toimetamisega, sealhulgas tolliväärtusesse arvamata vahendustasu, pakkimis-, veo- ja kindlustuskulud ning kaubaveoga seotud kõrvalteenuste kulud kuni esimese sihtkohani Eesti territooriumil ja kulud seoses kauba toimetamisega teise ühenduses asuva sihtkohani, kui see koht on importimise hetkel teada.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700