Autor: Raamatupidaja.ee • 19. aprill 2022

KKK: püsiv tegevuskoht ja käibemaks alltöövõtu puhul Soomes

KPMG Baltics spetsialistid selgitavad, millal tekib Soome ehitusobjektil püsiv tegevuskoht ja millise käibemaksu määraga arve peab Soomes ehitatava objekti Eesti peatöövõtjale esitama seal töötav Eesti alltöövõtja.

Küsimus: Eesti ettevõte on Soomes ehitatava objekti peatöövõtja, teine Eesti ettevõtja teeb alltöövõttu. Mõlemal ainult Eesti KMKR. Töö kestab 6 kuud. Kas alltöövõtja esitab arveid peatöövõtjale Eesti 0 % Km-ga või peab Soomes käibemaksukohustuslasena registreerima ja maksustama tehinguid Soome käibemaksumääraga?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700