Autor: Eva Mägi, advokaadibüroo Cuesta vandeadvokaat ja partner • 3. märts 2022

Tarbijakaitseseaduse muudatustega kaasnevad suuremad trahvid

Tarbijaõiguste moderniseerimise direktiivi nr 2019/2161 ülevõtmisega Eesti õiguskorda peaks 28. mail 2022 jõustuma tarbijakaitseseaduses ja võlaõigusseaduses mitu muudatust. Võlaõigusseaduse muudatuste eelnõu võeti Riigikogus juba vastu. Tarbijakaitseseaduse muudatuste seaduseelnõu veel menetletakse.
Eva Mägi, advokaadibüroo Cuesta vandeadvokaat ja partner

Tarbijakaitseseaduses täiendatakse muuhulgas keelatud kauplemisvõtete ja tarbijale esitatava kohustusliku teabe loetelu. Mitmed kauplejad pakuvad tarbijale ostetud kauba või teenuse osas arvustuse esitamise võimalust. Edaspidi keelatakse kauplejal väite esitamine, et arvustuse on esitanud mingit kaupa ostnud või teenust kasutanud tarbija, ilma et kaupleja oleks kasutanud mõistlikke meetmeid sellise väite kontrollimiseks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700