Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 4. jaanuar 2022

Kütusekaardid − kas edasimüüdud kaup või finantsteenus?

Euroopa Kohtu menetluses on viimastel aastatel olnud mitu kaasust, kus vaieldi rahvusvahelise kasutusulatusega kütusekaardi alusel tehtud tehingute maksustamise üle.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Ühe viimase sellekohase lahendi tegi Euroopa Kohus 18. märtsil 20211. Kuna viimati mainitud lahend viitab suures osas just eelnevale, senist praktikat ulatuslikult muutnud Vega Internationali lahendile2, siis alustan ülevaadet just viimati mainitud lahendist. Tõsi, enne Vega Internationali lahendit oli veel üks oluline otsus, nimelt 6. veebruari 2003. aasta otsuses Auto Lease Holland3, aga seda lahendit olen ma juba varem tutvustanud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700