Autor: Raamatupidaja.ee • 13. detsember 2021

Lugeja küsib: kuidas arvestada ületunnitasu lisatasult?

Raamatupidamise Praktiku lugeja küsimusele vastab Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh.
Foto: Pixabay

? Töölepingus on tööaja kestus 8 tundi päevas ja 40 tundi nädalas. Töötajale makstakse igakuiselt põhipalka ja lisandub protsent kaupluses teenitud müügikasumilt, mis jagatakse kaupluse töötajate vahel proportsionaalselt tööl oldud päevadele. Lisatasu arvestus toimub päevapõhiselt. Näiteks kui ühel päeval töötas kaupluses kaks müüjat (mis on tavaolukord), jagatakse lisatasu kahe töötaja vahel, kui aga üks müüja, makstakse temale kogu selle päeva lisatasu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700