Autor: Pille Ivask • 2. juuli 2021

130 riiki kiitsid heaks globaalse tulumaksu, Eesti oli vastu

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) hiljutisel virtuaalsel tippkohtumisel kiideti heaks globaalne minimaalne ettevõtete 15% tulumaks, vahendavad Financial Times ja Wall Street Journal.
SONY DSC

Ajalooline kokkulepe, millele on alla kirjutanud koguni 130 riiki, püüab saavutada, et rahvusvahelised suurettevõtted, nende seas Big Tech ehk näiteks Facebook, Apple ja Amazon, maksaksid ausalt makse. Ideele oli vastu üheksa riiki, teiste seas Eesti. Meiega ühte leeri kuulusid veel sellised riigid nagu Keenia, Nigeeria, Barbados, Sri Lanka, Iirimaa, Ungari, Saint Vincent ja Grenadiinid. Peruu jäi hääletuselt välja, sest riigil pole valitsust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700