Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 31. mai 2021

Euroopa Kohus: ostja solidaarne vastustus ei piirdu ainult põhisummaga

Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling tutvustab Euroopa Kohtu kaasust, kus käibemaksu ja viivise tasumise eest vastutab solidaarselt teine isik peale isiku, kes on kohustatud käibemaksu tasuma.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Kohus analüüsis olukorda1, kus kauba müüja ja ostja tegutsesid ühiselt ja maksuhalduri põhjendatud kahtluse alusel arvas ostja kauba soetamisel sisendkäibemaksu maha, teades, et tegelikult ei tasu müüja käibemaksu riigile ja tal ei ole isegi sellist kavatsust. Kaasuse asjaolud olid järgmised.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700