Autor: Parol Jalakas, Grant Thornton Balticu finants- ja maksunõustaja • 3. mai 2021

Siirdehindadest: OECD täiendas finantstehingute juhendit

OECD (Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon) täiendab regulaarselt oma 2017. aastal koostatud siirdehinna määramise juhendit. OECD juhenditega on hea n-ö sina peal olla seetõttu, et nii Eesti kui ka paljud muud riigid toetuvad oma siirdehinna määrustega OECD juhenditele.
Grant Thornton Balticu finants- ja maksunõustaja Parol Jalakas

Mullu avaldas OECD uue täiendatud juhendi „Transfer Pricing Guidance on Financial Transactions“, mille eesmärk on täiendavalt määratleda finantstehinguid seotud isikute vaheliste tehingute hindade ehk siirdehindade seisukohast. Mullu avaldatud juhendi esialgne versioon avaldati 2018. aastal ja on sellest saati saanud liikmesriikidelt soovitusi ning kommentaare täiendamiseks. Käesolev artikkel annab ülevaate viimase versiooni peamistest teemadest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700