Autor: Uno Kõrsmaa, koolitaja, Exceli/VBA arendaja • 12. aprill 2021

Exceli nipp: funktsiooni VLOOKUP kasutusvõimalus

VLOOKUP on üks enam kasutatavatest Exceli funktsioonidest ja kõik selle kasutajad teavad, et otsitava piirkonna määratud paremal asetsevast veerust otsitakse piirkonna esimesest veerust leitud väärtuse vastet. Mõnikord on aga tabel selline, et otsitav veerg on kriteeriumi-veerust hoopis vasakul. Vaatleme üht võimalust sellise olukorraga toime tulla.
Koolitaja Uno Kõrsmaa jagab VLOOKUPi kasutusvõimalust

Nagu vihjatud, on võimalusi lisaks allpool toodule veel. Näiteks üks levinumaid viise on selleks kasutada koos funktsioone INDEX ja MATCH, mõnikord saab kasutada SUMIFSI või vanemat funktsiooni SUMPRODUCT ning moodsam võimalus on kasutada Power Query’t. Loomulikult saab sellist vajadust täitva kasutajafunktsiooni kirjutada VBA-s.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700