Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 29. märts 2021

Euroopa Kohtu lahend: tootja poolt lõpptarbijale tehtavad hinnasoodustused

11. märtsil 2021 sai Euroopa Kohtus lahenduse kaasus, mida on pikalt oodatud. Kas see lahend ka segasesse olukorda rohkem selgust toob, on ise küsimus. Kui 20. detsembri 2017. aasta kohtuotsus Boehringer Ingelheim Pharma, C 462/16 avalikuks sai, siis rõõmustasid paljud ravimifirmad.
Maksunõustaja Tõnis Elling selgitab käibemaksudirektiivi vahetut õigusmõjuAutor: Meeli Küttim

Kaasus puudutas olukorda, kus tootja tegi hinnasoodustuse tehingu ahelas ülejärgmisele osalisele, mitte järgmisele, nagu see tavaliselt juhtub. Euroopa Kohus otsustas tookord, et isegi siis kui hinnasoodustus antakse kaudselt, siis peab tootjal olema võimalus maksustatavat väärtust korrigeerida. Küll aga jäi lahenduseta küsimus, kuidas seda olukorda praktiliselt lahendada. Kui tehinguahela esimene lüli annab kolmandale hinnasoodustust, siis kuidas käitub tehinguahela teine lüli.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700