Autor: Kristiina Padu • 10. veebruar 2021

Pankrotiseaduse muudatused

Detsembris võeti vastu pankrotiseaduse ja teiste seaduste muutmise seadus, mille muudatused jõustusid valdavas osas 1. veebruaril 2021. Eesmärk on muuta pankrotimenetluste läbiviimine kiiremaks ja efektiivsemaks, võidelda seadusvastaselt tekitatud maksejõuetusega ning panustada seeläbi ausamasse ärikeskkonda.
Kristiina Padu tutvustab pankrotiseaduse muudatusi

Muudatused valmistati ette maksejõuetusõiguse revisjoni I etapi raames. Revisjoni II etapis käsitletakse füüsilise isiku maksejõuetusmenetlusi ja saneerimismenetlust ning võetakse üle maksejõuetuse direktiiv. Maksejõuetuse äratundmise ja ettevõtjapoolse vastutusega seonduvad eelkõige maksejõuetuse mõiste täpsustamine, maksejõuetuse saabumise eelduste sätestamine, maksejõuetuse teenistuse loomine ja pankrotiavalduse esitamise kohustuse laiendamine. Teenistusega seotud sätted jõustuvad 1. jaanuaril 2022.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700