Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 20. jaanuar 2021

COVID 19 vaktsiinid maksustatakse 0% käibemaksumääraga

Aprillis 2020 tegi Euroopa Komisjon otsuse, et seoses COVID 19 kiire levikuga ja meditsiinitarvikute puudusega, antakse tingimustele vastavate meditsiinitoodetele tolli- ja käibemaksuvabastus. Otsusega seoses muudeti ka Eestis ühendusesisese soetuse ja siseriikliku käibe reegleid selles osas. Tingimustele vastavate meditsiinitarvikute ühendusesisene soetus oli maksuvaba ja siseriiklik käive maksustati 0% maksumääraga.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Komisjoni 3. aprilli otsus oli tähtajaline ja lõppes juulis 2020. Tulenevalt COVID 19 endiselt ulatuslikust levialast, pikendas Euroopa Komisjon tolli- ja käibemaksuvabastust 23. juuli 2020 otsusega veel kuni 31. oktoobrini 2020.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700