Autor: Raamatupidaja.ee • 14. detsember 2020

Konsolideeritud ja konsolideerimata finantsaruannetest I

Konsolideerimisgrupile kui tervikule majandusüksuse printsiibi rakendamise lõpptulemusena esitatakse konsolideerimisgrupi aruandeperioodi alguse ja lõpu finantsseisundid ning aruandeperioodi finantstulemus ja rahavood kogu ühise valitseva mõjuvõimu (inglise keelest laenatuna kontrolli) all olevate majandusüksuste rühma kohta, kirjutavad BDO Eesti spetsialistid Sulev Luiga ja Mari- Liis Aljas.
Mari- Liis Aljas, BDO Eesti

Kuna valitseva mõjuvõimu all oleva üksiku majandusüksuse konsolideerimata finantsaruandeid on lihtsam manipuleerida kui kogu ühtse valitseva mõjuvõimu all oleva konsolideerimisgrupi koondfinantsaruandeid, siis asjatundlike kasutajate silmis on konsolideeritud tervikpilt väärtuslikum (ehk vähemal määral manipuleeritud).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700