Autor: Raamatupidaja.ee • 29. oktoober 2020

Vastuseis lootusetute võlgade käibemaksukohustuse vähendamise edasilükkamisele

Kaubanduskoda esitas Rahandusministeeriumile seisukohad kahe käibemaksuseaduse ja tolliseaduse muudatusettepaneku kohta, millest ühega soovitakse lükata edasi kaua oodatud lootusetute võlgade käibemaksukohustuse vähendamine.
Foto: Pixabay

Seniste plaanide kohaselt pidi järgmise aasta 1. juulis rakenduma käibemaksuseaduse muudatus, mis lubaks maksukohuslasel teatud tingimustel vähendada maksukohustust võõrandatud kauba või osutatud teenuse müügihinnalt, kui ostja ei ole täitnud oma kohustusi. Mis tähendab seda, et ettevõtja ei peaks tulevikus tasuma käibemaksu tootelt või teenuselt täismahus juhul, kui toote või teenuse ostja ei ole osaliselt või täielikult tasunud toote või teenuse eest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700