Autor: Raamatupidaja.ee • 27. oktoober 2020

Negatiivse omakapitali taastamise võimalused

Kahjuks lõpetasid paljud ettevõtjad 2019 majandusaasta kahjumiga ja negatiivse omakapitaliga. Ülevaate negatiivse omakapitali taastamise erinevatest võimalustest annab ATTELA Advokaadibüroo partner ja vandeadvokaat Marko Saag.
ATTELA Advokaadibüroo partner ja vandeadvokaat Marko Saag

Äriseadustiku (ÄS) § 171 lg 2 p 1 sätestab juhatuse kohustuse kutsuda kokku osanike koosoleku, kui osaühingul on netovara (bilansi aktiva üldsumma miinus passivas näidatud kohustuste üldsumma) järel vähem kui pool osakapitalist või vähem kui käesoleva seadustiku §-s 136 nimetatud osakapitali suurus (EUR 2 500).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700