Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 30. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omakapitali muutuste aruande koostamine aktsiaseltsis

Täismahus raamatupidamise aastaaruanne koosneb põhiaruannetest, milleks on finantsseisundi aruanne, kasumiaruanne, rahavoogude aruanne ja omakapitali muutuste aruanne, ning põhiaruandeid selgitavatest lisadest.
Juta Tikk käsitleb omakapitali muutuste aruande koostamist aktsiaseltsis
Foto: Meeli Küttim

Põhiaruannetest on kõige vähem tähelepanu pälvinud omakapitali muutuste aruanne, milles esitatakse aruandeperioodil omakapitali kirjetes toimunud muutused. Ometigi on tegemist tähtsa aruandega, sest muutused omakapitalis annavad olulist teavet esmajoones ettevõttevälistele investoritele, kreeditoridele jt huvirühmadele, kellest võib olulisel määral sõltuda majandusüksuse edasine käekäik.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700