Uudised
Ainult tellijale

Sotsiaalteenusega otseselt seotud teenus Euroopa Kohtu praktikas

Käibemaksudirektiivi artikli 132 lõike 1 punkt g kohaselt vabastavad liikmesriigid käibemaksust otseselt hoolekande ja sotsiaalkindlustusega seotud teenuste osutamine ja kaubatarned, sealhulgas vanadekodus osutatavad teenused, avalik-õiguslike organisatsioonide või teiste asjaomases liikmesriigis heategevana tunnustatud organisatsioonide poolt, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling

Foto: Meeli Küttim

Käibemaksuseaduses vastab sellele direktiivi sättele § 16 lg 1 p 4, mille alusel vabastatakse käibemaksust sotsiaalhoolekande seaduse vastavates sätetes nimetatud sotsiaalteenus ning §-s 45¹ nimetatud riigi- või kohaliku omavalitsuse üksuse eelarvest rahastatav sotsiaalteenus. Ehk, siis vabaksuvaba teenuse defineerimise tuleb lähtuda sotsiaalhoolekande seadusest.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Külli Reino
  Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel:
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700