Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 14. oktoober 2020

Sotsiaalteenusega otseselt seotud teenus Euroopa Kohtu praktikas

Käibemaksudirektiivi artikli 132 lõike 1 punkt g kohaselt vabastavad liikmesriigid käibemaksust otseselt hoolekande ja sotsiaalkindlustusega seotud teenuste osutamine ja kaubatarned, sealhulgas vanadekodus osutatavad teenused, avalik-õiguslike organisatsioonide või teiste asjaomases liikmesriigis heategevana tunnustatud organisatsioonide poolt, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Käibemaksuseaduses vastab sellele direktiivi sättele § 16 lg 1 p 4, mille alusel vabastatakse käibemaksust sotsiaalhoolekande seaduse vastavates sätetes nimetatud sotsiaalteenus ning §-s 45¹ nimetatud riigi- või kohaliku omavalitsuse üksuse eelarvest rahastatav sotsiaalteenus. Ehk, siis vabaksuvaba teenuse defineerimise tuleb lähtuda sotsiaalhoolekande seadusest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700