Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 8. oktoober 2020
Ainult tellijatele

Kinnisasja käibemaksuga maksustamine: kuidas erandeid ära tunda ja milliseid probleeme see võib tekitada?

Kinnisasja maksustamisest oli põhjalikumalt põhjust rääkida 2018. aasta lõpul, kui oluliselt muudeti käibemaksuseaduse seda puudutavat osa. Nüüd on sellest omajagu aega möödas ja tasub üle vaadata, kas ja kui palju on muudatus maksumaksjates küsimusi tekitanud.

Kinnisasja maksustamisel on oluline meeles pidada, et erinevalt enamikust muudest kaupadest on kinnisasja võõrandamine põhireegli järgi maksuvaba käive ja maksustatakse käibemaksuga ainult teatud juhtudel. Küsimus ongi selles, kuidas erandeid ära tunda ja milliseid probleeme see võib tekitada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700