Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 8. oktoober 2020

Kinnisasja käibemaksuga maksustamine: kuidas erandeid ära tunda ja milliseid probleeme see võib tekitada?

Kinnisasja maksustamisest oli põhjalikumalt põhjust rääkida 2018. aasta lõpul, kui oluliselt muudeti käibemaksuseaduse seda puudutavat osa. Nüüd on sellest omajagu aega möödas ja tasub üle vaadata, kas ja kui palju on muudatus maksumaksjates küsimusi tekitanud.

Kinnisasja maksustamisel on oluline meeles pidada, et erinevalt enamikust muudest kaupadest on kinnisasja võõrandamine põhireegli järgi maksuvaba käive ja maksustatakse käibemaksuga ainult teatud juhtudel. Küsimus ongi selles, kuidas erandeid ära tunda ja milliseid probleeme see võib tekitada.

Tõnis Elling toob välja kinnisasja käibemaksuga maksustamise iseärasused
Foto: Meeli Küttim
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700