Autor: Raamatupidaja.ee • 31. juuli 2020

Suur pensionireform jõuab järgmisel nädalal riigikohtu ette

President Kersti Kaljulaid leidis, et teise samba vabatahtlikuks tegev suur pensionireform on põhiseadusega vastuolus. Riigikohus hakkab juba järgmisel nädalal arutama, kas see ka tegelikult nii on.
Sügisel selgub, kas suur pensionireform on põhiseadusega vastuolus või mitte
Foto: Shutterstock

Algselt pidi suurt pensionireformi vaagima riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium ehk väiksem hulk kohtunikke. Suve hakul aga otsustati, et kuna teemal on suur ühiskondlik kaal ning pikaajaline mõju, teeb otsuse üldkogu ehk kõik 19 riigikohtunikku ühiselt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700