Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 23. juuli 2020

Teatud juhul on arve parandamine võimalik ka pärast maksuotsuse jõustumist

Euroopa Liidu Kohus menetles kaasust, mille asjaolude kohaselt soovis maksumaksja esitatud arveid prandada ja alusetult makstud käibemaksu riigilt tagasi saada pärast seda, kui selle sündmuse alusel oli varasemelt tehtud makuotsus, mis oli jõustunud1.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Kaasuse asjaolude kohaselt väljastas maksumaksja ekslikult arve tavakorras maksustamise osas, aga hiljem selgus, et tegelikult kuulus kaubatehing siseriikliku pöördmaksustamise reeglite kohaldamisalasse. Maksuhaldur keeldus enammakstud maksusumma tagastamisest põhjusel, et maksuotsus oli maksumaksja poolt õigel ajal vaidlustamata ja seega jõustunud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700