Autor: Raamatupidaja.ee • 7. mai 2020

KALENDER: Raamatupidaja.ee veebiseminarid - praktilised teadmised kodunt lahkumata

Veebiseminaril on võimalik omandada praktilisi teadmisi ükskõik kus, kasvõi suvila terrassil päikest nautides. Online lahendus on soodsam, annab võimaluse hiljem koolitust uuesti läbi vaadata ning ei nõua kohale sõitmist või sotsialiseerumist. Võtame kokku Raamatupidaja.ee mai ja juunikuu veebiseminarid ajalises järjestuses.
Osaledes veebiseminaril, saad omandada teadmisi kodunt lahkumata!

14. mai - Töötaja värbamine ja lähetamine välisriiki (90min)

Suletud piirid avaldavad suurt mõju ettevõtetele, kelle töötajad on varem regulaarselt välisriikides lähetustel viibinud. Ettevõtted vaatavad uute lahenduste poole, millest üheks on töötaja värbamine või pikaajaline lähetamine välisriiki.

Kohe kerkivad esile küsimused maksustamise ja registreeringute kohta:

Missugusele riigile makstakse makse?

Kas välisriigis tuleb ettevõte registreerida?

Kellele ja miks on vajalik A1 tõend?

Töötaja värbamine või lähetamine välisriiki võib ettevõtjatele kaasa tuua mitmesuguseid kohustusi, millest neil ei pruugi eelnevalt selget ülevaadet olla. Praktikas tekib mitmeid küsimusi seoses sellega, kas, kuidas ja kus maksustada sellisele töötajatele makstavat töötasu ja kaasnevaid kulusid (päevaraha, transpordikulud) või kas töötaja tegutsemine teises riigis võib kaasa tuua püsiva tegevuskoha ja sellega seoses tekkiva tulumaksukohustuse ning registreerimiskohustused.

Koolitaja: Tanel Molok, advokaadibüroo Sorainen maksuõiguse vandeadvokaat

Soodushind 59.- eurot kuni 07.05. Registreeru SIIN!

21. mai - Soome palga- ja maksuarvestus (90min)

Soomes makstakse palka kollektiivlepingute alusel. Kollektiivlepinguid on Soomes kokku umbes 160, mis teeb Soome palgaarvestuse nüansirohkeks ja keeruliseks. Veebiseminaril räägime palgaarvestuse alustest sh tutvume levinumate kollektiivlepingutega. Räägime veel kohustuslikest kindlustustest, palgamaksudest, töötasu arestimisest ja palkade deklareerimisest.

Käsitlemisele tulevad teemad:

- Soome palgaarvestus;

- Soome palgamaksude arvestamine ja deklareerimine.

Koolitaja: CH Konsultatsioonid OÜ juhataja Christer Haimi

Soodushind 59.- eurot kuni 14.05. Registreeru SIIN!

26.05 - E-kaubanduse ja E-teenuste käibemaksu käsitlus (90min)

COVID 19 on vallutanud kogu maailma. Kellel vähegi võimalik, on kolinud oma äritegevuse kodukontorisse ja suhtleb välismaailmaga interneti kaudu. Toidukaupa tellitakse koju kulleriga, raamatuid postipakkidega ja isegi haigeid konsulteeritakse veebi vahendusel.

Maailmas räägitakse, et Eesti on uue väljakutsega hästi hakkama saanud ja meid seatakse teistele eeskujuks. Selle varjus ei tohi unustada, et ka internetis kauplemisel, konsulteerimisel ja ravimisel on vaja järgida maksuseadustest tulenevaid nõudeid. Sellel veebinaril keskendume E-kaubandusele ja E-teenustele.

Käsitleme mitmeid teemasid, kuid kindlasti räägime:

- E-kaubanduse maksustamise ohukohad

- Kaugmüük, mis see on ja kuidas maksustada?

- Rahvusvahelise kaubatranspordi maksustamine.

- Mis on elektroonilised teenused?

- Kuidas ja millal tuleb elektroonilisi teenuseid maksustada?

- E-raamat või päris raamat?

Koolitaja: Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling

Soodushind 59.- eurot kuni 21.05. Registreeru SIIN!

16. juuni - Kasuta ära kõik maksuvabastused (120min)

Kuigi ettevõtjad üritavad üldreeglina võimalikult vähe makse maksta, jäetakse praktikas sageli mitmed maksuvabastused kasutamata. Veebiseminaril vaatleme seda, milliseid maksuvabastusi Eesti maksusüsteem pakub, kuidas neid kasutada ning mis on erinevus lubatud maksuplaneerimise ja maksudest kõrvalehoidumise vahel.

Veebiseminaril tulevad käsitlemisele järgmised teemad: maksuvaba tulu; autod ja transport; töötajate majutamine; koolituskulud; spordikulud; lähetused; vastuvõtukulud; dividendid ja omakapitali väljamaksed.

Koolitaja: Advokaadibüroo ATTELA partner ja vandeadvokaat ning TalTech finantsarvestuse õppetooli rahvusvahelise maksunduse lektor Marko Saag

Soodushind 59.- eurot kuni 11.06. Registreeru SIIN!

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700