Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor • 8. aprill 2020

Reklaamkingitustega seotud kanded

Raamatupidamine tugineb kannetele, mis kirjeldavad majandustehingute sisu. Paraku on paljusid tehinguid võimalik kirjendada mitut moodi, mistõttu hakkame lugejate palvel tooma näiteid juhtudest, kus kiputakse eksima või hätta jääma. Sel korral on tähelepanu all reklaamkingitustega seotud kanded.
Maret Güldenkoh käsitleb reklaamkingitustega seotud kandeid
Foto: Raul Mee

Ettevõtja ostab reklaamkingitusi, et teha oma ettevõttele reklaami. Kui reklaamkingitused on väärtusega kuni 10 eurot (lisandub käibemaks) ja ostetud kaubad antakse üle reklaami eesmärgil, on lähtuvalt käibemaksuseadusest tegemist kauba üleandmisega, mille korral käivet ei teki (KMS-i § 4 lõige 2 punkt 6).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700