Autor: Virtuaalkliinik.ee • 11. märts 2020

Mida peaksid tööandjad seoses koroonaviiruse laialdase levikuga teadma?

Kuna Hiinast vallandunud uus viirus COVID-19 on tänaseks levinud üle maailma, siis tuleks koroonaviiruse leviku piiramiseks teha üht-teist ka tööandjatel. Mida ja kuidas täpselt, selgitab Minudoc.ee perearst Sergey Saadi.
Foto: pixabay

Terviseamet jagab kõigile äärmiselt täpseid nõuandeid, vähendamaks võimalikku koroonaviiruse levikut - seda nii neile, kes on hetkel reisimas, kuid ka nendele inimestele, kes parasjagu töörindel. “Ka tööandjatele on nende poolt antud vastavad juhised,” ütleb Minudoc.ee perearst. “Näiteks tuleks töötajatele vajadusel võimaldada kaugtöö tegemine, riskipiirkonnast tagasi tulnud töötajatele peab organiseerima võimaluse kaks nädalat kodus püsida. Selle jaoks on arsti poolt võimalik saada ka haigusleht,” selgitab Saadi.

Loomulikult tuleb nii töö - kui ka avalikes ruumides inimestele hügieeni- ja desinfitseerimisvahendite olemasolu tagada. “Väga oluline on käte puhastamine. Seda tuleks teha vee ning seebiga või siis desinfitseeriva lahusega - eriti tähtis on seda meeles pidada peale aevastamist või köhimist,” sõnab Saadi. “Tööandjad võiksid kindlasti oma töötajatega korduvalt üle käia hetkel kehtivad hügieeninõuded - seda nii töötajate endi kui klientide huvides.” Vältimatute töölähetuste puhul tuleks töötajaid samuti võimalikest riskidest teavitada ning tuletada neile meelde tavapäraseid hügieeninõudeid.

Igapäevased tegevused haiguse leviku ennetamiseks nii töökohtades kui kodus peaksid hõlmama sageli kasutatavate ruumide, esemete ning tihti puudutatavate pindade nagu näiteks käsipuude, ukselinkide, liftinuppude, lülitite ja tualettruumide pindade puhastamist tavapäraste majapidamises kasutatavate puhastus - ja desinfitseerimisvahenditega. “Ruume peaks ka piisavalt õhutama,” lisab perearst. “Üldkasutatavad esemed tuleks peale igat kasutuskorda puhastada. Ideaalis võiks nende kasutamist võimalusel üldse ajutiselt piirata.”

Täismahus artiklit loe Virtuaalkliinikust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700