Autor: Kaido Pajumaa • 3. märts 2020

Juhi esmane ülesanne

Paljud juhtimisraamatud alustavad sissejuhatust küsimusega, et mis siis ikkagi on juhi ülesanne või mille eest juhile palka makstakse? Need küsimused on kahtlemata õigustatud ja neile võib vastata väga erineval viisil. Minul on kümne aasta pikkuse koolitajakogemuse põhjal tekkinud selline vastus: iga juhi esmane ülesanne on luua tugevad suhted oma meeskonnaga. Kõik muu juhtub iseenesest!
Kaido Pajumaa jagab juhtimisnõu

Nagu ütleb Patty McCord oma värskes hittraamatus „Jõud. Kuidas luua vabadusest ja vastutusest kantud töökultuuriˮ, on igal inimesel tegelikult olemas tahe midagi ära teha. Seetõttu ei tohiks ükski juht töötajatelt seda jõudu (loe: motivatsiooni) ära võtta. Sageli aga kahjuks just niimoodi juhtub. Kui teen enne meeskondlikke motivatsioonikoolitusi küsitlusi, tuleb sealt sageli välja, et töö inimestele väga meeldib. Pigem on probleemiks ja motivatsiooni lõhkujaks suhted meeskonnas või, veelgi hullem, suhted juhiga.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700