Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 27. veebruar 2020

Kasutatud auto käibemaksuta müük

Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling selgitab, kas ja millal saab käibemaksukohustuslane müüa kasutatud autot ilma käibemaksuta.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Kasutatud autode müügi teema tuli teravalt päevakorda 2018. aasta alguses kui muudeti sõiduautode erisoodustuse maksustamise reegleid. Siis hakati massiliselt äriühingule kuuluvaid autosid firma omanikele müüma. Sellel hetkel tundus soodsam maksta füüsilisele isikule erasõiduki töösõitudeks kasutamise kompensatsiooni, kui maksta KW põhist erisoodustust. Juba siis oli juttu sellest, et äriühingu auto omanikule müümisel on ikkagi teatud reeglid ja piirangud, mida oleks mõistlik järgida, et mitte maksuhalduri teravdatud tähelepanu alla sattuda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700