Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 10. veebruar 2020

Sihtotstarbeliste toetuste maksustatav väärtus

Käibemaksuseaduse (KMS) § 12 sätestab maksustatava väärtuse leidmise põhimõtted. Sama sätte esimene lõige täpsustab üldpõhimõtet, et käibe maksustatava väärtuse ning kauba ühendusesisese soetamise ja saadava teenuse maksustatava väärtuse moodustavad kauba või teenuse müügihind ning kõik muu tasuna käsitatav, mille kauba võõrandaja või teenuse osutaja kauba ostjalt, teenuse saajalt või kolmandalt isikult kauba või teenuse eest on saanud või saab.
Tõnis Elling käsitleb sihtotstarbeliste toetuste maksustatavat väärtust
Foto: Meeli Küttim

Sellest põhimõttest on aga üsna mitu erandit. Seekord vaatame põhjalikumalt toetuste maksustamist.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700