Autor: Allan Rajavee • 24. jaanuar 2020

Kuu lõpus jõustuva Brexiti tõeline nägu selgub jaanipäevaks

Kuigi Suurbritannia peaminister Boris Johnson (keskel) võib pressiüritustel välisinvestoritega soodsate tuleviku väljavaadete pärast rõõmustada, ei tohi Suurbritannia jõustada mitte ühtegi kahepoolset kaubanduslepet enne Brexiti üleminekuperioodi lõppu.
Foto: AP/Scanpix
Kuigi Suurbritannia lahkub kuu lõpus Euroopa Liidust, tähendab lahkumise jõustumine alles kümne kuu pikkuse ülemineku algust.

Nimelt praegune Londoni ja Brüsseli vahel sõlmitud lahkumislepe paneb paika üldised tingimused, siis peavad Euroopa Liidu ja Suurbritannia ametnikud detailid alles kokku leppima. Välisministeeriumi Euroopa Liidu üldasjade nõunik Karin Rannu märkis, et suurem osa detailidest tuleb selgeks saada üleminekuaja esimeses pooles.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700