Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 5. detsember 2019

Kauba ekspordile kohaldatav nullprotsendiline maksumäär

Käibemaksuseaduse (KMS) § 15 lõike 3 punkt 1 sätestab, et nullprotsendilise maksumääraga maksustatakse eksporditav kaup, välja arvatud juhul, kui see kaup on maksuvaba. KMS-i § 5 lõige 5 täpsustab, et kauba eksporti tõendatakse kauba ühendusest väljatoimetamist ja kauba võõrandamist tõendavate dokumentidega. Maksuhalduril on õigus nõuda kauba eksporti tõendavaid lisadokumente. KMS ei sea ekspordi tõendamisele muid piiranguid.
Tõnis Elling käsitleb kauba ekspordile kohaldatavat nullprotsendilist maksumäära
Foto: Meeli Küttim

Käibemaksudirektiivi 2006/112 IX jaotise 6. peatükis pealkirjaga „Ekspordi maksuvabastused” asuva artikli 146 lõikes 1 sätestatakse:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700