Uudised
Ainult tellijale

Kinnisasja rent Eestis asuvale liidu institutsioonile on erand erandite seast

Käibemaks on universaalne tarbimismaks, millega maksustatakse kõik kaubad ja teenused. See on käibemaksudirektiivi üldine põhimõte, mida saab rikkuda vaid sõnaselgelt direktiivis loetletud erandite puhul. Euroopa Kohus on korduvalt sedastanud, et igasuguseid erandeid tuleb tõlgendada kitsalt, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.

Käibemaksuseaduses (KMS) on maksuvabastused sätestatud 16. paragrahvis. Seal sätestatud loetelu on piisavalt pikk, mistõttu kõiki erandeid ma siinkohal ei puuduta. Küll aga väärib eraldi tähelepanu üks erand, millele on seaduses sätestatud veel omakorda erand. KMS § 16 lg 2 p 2 alusel ei maksustata käibemaksuga kinnisasja või selle osa üürile, rendile või kasutusvaldusse andmist. KMS § 16 lg 3 p 1 täiendab, et kinnisasja (v.a eluruum) renti, üüri ja kasutusvaldust saab vabatahtlikult maksustada, kui sellest on maksuhaldurit kirjalikult enne käibe tekkimist teavitatud.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700