Uudised
Ainult tellijale

Immateriaalse põhivara kajastamine ettevõtete aruannetes

Tehnoloogia ning info- ja kommunikatsioonivaldkonna kiire areng suunab liikumist teadmismahukama majanduse poole. Konkurentsis püsimise ja kasumlikult tegutsemise nimel on vaja kasutusele võtta moodne tehnoloogia ja nutikad lahendused. See on immateriaalne põhivara, mille loomisel on peamine roll intellektuaalsel kapitalil.

Ave Nukka selgitab, kuidas kajastada immateriaalset põhivara   

Selgitamaks välja immateriaalse põhivara liike ja arvestuspõhimõtete rakendamist Eesti ettevõtetes, tegi Tallinna Tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi uurimisrühm uuringu praktikaettevõtete ja Nasdaq Tallinna börsil noteeritud ettevõtete aruannete põhjal. Praktikaettevõtetelt koguti andmeid aastate 2016–2017 kohta, kaasates majandusarvestuse ja ärijuhtimise õppekava üliõpilasi. Uuringus osalesid väikesed, keskmise suurusega ja suurettevõtjad. Kokku saadi vastused 82 ettevõttelt, millest 67% olid teenindus- ja 33% tootmisettevõtted.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700