Autor: Ave Nukka, Tallinna Tehnikakõrgkooli rahanduse lektor • 25. november 2019
Ainult tellijatele

Immateriaalse põhivara kajastamine ettevõtete aruannetes

Tehnoloogia ning info- ja kommunikatsioonivaldkonna kiire areng suunab liikumist teadmismahukama majanduse poole. Konkurentsis püsimise ja kasumlikult tegutsemise nimel on vaja kasutusele võtta moodne tehnoloogia ja nutikad lahendused. See on immateriaalne põhivara, mille loomisel on peamine roll intellektuaalsel kapitalil.

Ave Nukka selgitab, kuidas kajastada immateriaalset põhivara

Selgitamaks välja immateriaalse põhivara liike ja arvestuspõhimõtete rakendamist Eesti ettevõtetes, tegi Tallinna Tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi uurimisrühm uuringu praktikaettevõtete ja Nasdaq Tallinna börsil noteeritud ettevõtete aruannete põhjal. Praktikaettevõtetelt koguti andmeid aastate 2016–2017 kohta, kaasates majandusarvestuse ja ärijuhtimise õppekava üliõpilasi. Uuringus osalesid väikesed, keskmise suurusega ja suurettevõtjad. Kokku saadi vastused 82 ettevõttelt, millest 67% olid teenindus- ja 33% tootmisettevõtted.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700