Autor: Ave Nukka, Tallinna Tehnikakõrgkooli rahanduse lektor • 4. november 2019
Ainult tellijatele

Immateriaalse põhivara olemus, arvestus ja kajastamine aruannetes

Tänapäeva moderniseeruvas ja globaliseeruvas majanduses suureneb immateriaalse varaklassi tähtsus ning osakaal majandusüksuste koguvaras. Immateriaalse vara olulisust on enim mõjutanud infotehnoloogia kiire areng ning turutõkete vähenemise ja väliskaubanduse hoogustumise tagajärjel intensiivistunud konkurents.

Ave Nukka käsitleb immateriaalset põhivara

Uuringutes on täheldatud, et uue majanduse ettevõtted tuginevad väärtuste loomisel rohkem immateriaalsele varale kui vana ehk traditsioonilise majanduse ettevõtted. Samuti on leitud, et juhtide teadlikkus immateriaalse vara väärtusloomest on oluline eelkõige riikides, kus väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted moodustavad olulise osa ettevõtlusest ja tööhõivest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700