Autor: Ave Nukka, Tallinna Tehnikakõrgkooli rahanduse lektor • 4. november 2019

Immateriaalse põhivara olemus, arvestus ja kajastamine aruannetes

Tänapäeva moderniseeruvas ja globaliseeruvas majanduses suureneb immateriaalse varaklassi tähtsus ning osakaal majandusüksuste koguvaras. Immateriaalse vara olulisust on enim mõjutanud infotehnoloogia kiire areng ning turutõkete vähenemise ja väliskaubanduse hoogustumise tagajärjel intensiivistunud konkurents.
Ave Nukka käsitleb immateriaalset põhivara

Uuringutes on täheldatud, et uue majanduse ettevõtted tuginevad väärtuste loomisel rohkem immateriaalsele varale kui vana ehk traditsioonilise majanduse ettevõtted. Samuti on leitud, et juhtide teadlikkus immateriaalse vara väärtusloomest on oluline eelkõige riikides, kus väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted moodustavad olulise osa ettevõtlusest ja tööhõivest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700