Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 24. oktoober 2019

Universaalne postiteenus käibemaksudirektiivi tähenduses

Vastavalt käibemaksuseaduse § 16 lg 1 p 1 ei maksustata käibemaksuga universaalse postiteenuse osutamist postiseaduse tähenduses ja riikliku pensionikindlustuse seadusega ettenähtud korras riiklike pensionide, abirahade, toetuste ja hüvitiste posti vahendusel väljamaksmist, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Foto: Meeli Küttim

Postiseaduse § 5 lg 2 sätestab, et universaalse postiteenuse moodustavad:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700