Uudised
Ainult tellijale

Kasum on, kuid raha pole ... või vastupidi?

Kes on vähegi ettevõtte juhtimise või raamatupidamisega kokku puutunud, on ilmselt tuttav olukorraga, kus ettevõtte finantsnumbrid on paberil väga ilusad, kuid pangakonto on praktiliselt nullis. Maksmata arvete kuhi ootab pingsalt iga järgmise müügiarve laekumist. Kuid mida ei ole, on raha.

Robby & Bobby OÜ partner, ÄP raamatupidamise teabevara peatoimetaja Krista Teearu   

Või toome vastupidise näite – ühel ilusal päeval võtad ettevõtte esindajana ette tee panka, kust soovid saada laenu ühe suurema seadme ostuks. Mõtled, et pangakontol on mitme kuu vahendid olemas ja see võiks anda pangale piisava garantii, et suudad laenu kohusetundlikult tagasi maksta. Kuid pank ei ole sinuga samal nõul. Saad pangalt eitava vastuse, sest ettevõtte tegevus ei ole kasumlik. Ehk siis raha on, kuid kasumit mitte.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700