Autor: Raamatupidaja.ee • 2. juuli 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasum on, kuid raha pole ... või vastupidi?

Kes on vähegi ettevõtte juhtimise või raamatupidamisega kokku puutunud, on ilmselt tuttav olukorraga, kus ettevõtte finantsnumbrid on paberil väga ilusad, kuid pangakonto on praktiliselt nullis. Maksmata arvete kuhi ootab pingsalt iga järgmise müügiarve laekumist. Kuid mida ei ole, on raha.
Robby & Bobby OÜ partner, ÄP raamatupidamise teabevara peatoimetaja Krista Teearu

Või toome vastupidise näite – ühel ilusal päeval võtad ettevõtte esindajana ette tee panka, kust soovid saada laenu ühe suurema seadme ostuks. Mõtled, et pangakontol on mitme kuu vahendid olemas ja see võiks anda pangale piisava garantii, et suudad laenu kohusetundlikult tagasi maksta. Kuid pank ei ole sinuga samal nõul. Saad pangalt eitava vastuse, sest ettevõtte tegevus ei ole kasumlik. Ehk siis raha on, kuid kasumit mitte.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700