12. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristiina Koel: tulevikuraamatupidaja usaldab rutiinsed toimetused robotile ja mõistab nende keelt

Orkla Accounting Centre juht Kristiina Koel
Foto: Meeli Küttim
Põhjamaade suuremaid jaekaubandustoodete tootjaid ja müüjaid koondavas kontsernis Orkla Grupp finantsvägesid juhatav Kristiina Koel teab, et ühel päeval tulevad robotid, et jääda. „Ei, nad ei võta meie tööd päriselt ära, ent rutiinsemad töölõigud jäävad kindlasti nende kanda,” ütleb Kristiina.

Aasta tagasi toimunud raamatupidamiskonverentsil kõneles Kristiina Koel tulevikuraamatupidaja rollist praeguses maailmas. „Mulle imponeerib ja meeldib igasugune areng, tööprotsesside automatiseerimine ning igas mõttes hästi kuluefektiivne toimetamine, mis võimaldab raamatupidajale enam aega tegeleda mõttetööga ning hoiab kokku iga organisatsiooni jaoks tähtsaimat ressurssi – aega,” alustab Kristiina, kellest saab juba paari esimese vahetatud lause pinnalt aimu, et tegu on kellegagi, kes jõuab hämmastavalt palju. Ning et suurt rolli mängib selle asjaolu juures tema kerge ja positiivne hoiak, otsekui poleks ei temal enesel ega maailmas ühtegi muret ega keerukat olukorda eales olnud. Hiljem selgub, et intuitiivne hinnang peab tõepoolest paika: Kristiina ei tea enda sõnul kuigi palju neid olukordi, mil miski või keegi oleks suutnud teda kuidagi endast välja viia.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700