Uudised
Ainult tellijale

Tasub teada: Läti ja Leedu maksusüsteem ja tööõigus

Rödl & Partneri Vilniuse siseriiklike maksude osakonna juhataja Mantas Mališauskas  Foto: Külli Reino

Rödl & Partneri Vilniuse siseriiklike maksude osakonna juhataja Mantas Mališauskas ning Rödl & Partneri Läti sertifitseeritud maksukonsultant ja maksude osakonna juhataja Elina Putnina tutvustasid 14. märtsil toimunud seminaril Äritegevus ja maksustamine Lätis ja Leedus oma riigi maksusüsteemi ning ettevõtluskliima suurimaid plusse.

Leedus on kolm enimkasutatud juriidilise isiku vormi väikepartnerlus (MB, meie mõistes vastab see samuti osaühingule), UAB (ehk meie mõistest osaühing) ja AB (ehk meie mõistes aktsiaselts). Enamus juriidilisi isikuid on asutatud UAB-dena, kuid alates 2012. aastast, mil jõustus seaduse muudatus ning seadusesse toodi sisse väikepartnerlus (MB), on jõudsalt kasvanud ka väikepartnerluse vormi kasutamine. Väikepartnerlus on juriidiline isik, kelle osanikeks võivad olla kuni 10 füüsilist isikut ning seda on võimalik asutada ilma osakapitali sissemakseta.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700