13. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas suure vastutuse ja eksimishirmuga toime tulla

Koolitaja Kaido Pajumaa annab nõu, kuidas anda endast parim
Foto: erakogu
Kas oled kunagi jäänud haigeks ka siis, kui toitud tervislikult ja teed pidevalt trenni? Sa ei pea vastutama selle eest, et haigeks jäid, vaid keskenduma pigem sellele, mida haigusega peale hakkad – kuidas saad hakkama emotsioonidega ning millisena sa neid välismaailmale peegeldad?

Kui palju on meie seas neid, kes on elanud läbi autoavarii kellegi teise vea ja eksimuse tõttu? See pole olnud küll nende süü, aga ometi on nende vastutus sellises olukorras rahulikuks jääda. Miks? Iga inimene vastutab selle eest, kuidas ta stressiolukorras käitub, ükskõik kes selle olukorra on loonud – tema ise või keegi teine. Satume tihti olukordadesse, mille eest me justkui vastutavad ei ole ning seda vastutust üldse võtta ei soovigi. Ometi on tähtis mõista, et vastutustunne iseenda käitumise eest ei ole tingitud välises maailmas toimuvast ning seetõttu ei saa me iseendale loodud stressi ka teiste õlule lükata.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700