27 jaanuar 2017
Uudised
Ainult tellijale

Ettevõtte aruandlus: kas teha rohkem, kui seadus nõuab?

Taavi Alas uurib, kas tasub teha aruandlust nõutud ulatuses või rohkem  Foto: erakogu

Seadusemuudatused annavad ettevõtjale võimaluse oma aruandlusega seonduvat andmete esitamise halduskoormust ise reguleerida. Mida soovitavad riigiasutused ja eksperdid: kas teha aruandlust nõutud ulatuses või on parem teha rohkem?

Raamatupidamise seaduse ja teiste sellega seonduvate seaduste muudatused tõid kaasa uuendusi majandusaasta aruande esitamisel. Uue liigituse järgi mikro- ja väikeettevõtjatele oli hea uudis see, et nende halduskoormus väheneb. See tähendab, et mikroettevõtjad peavad raamatupidamise aastaaruande lisades avalikustama üksnes seaduses nimetatud informatsiooni (kuni kolm lisa). Väikeettevõtjatel muutus nõutud raamatupidamise aastaaruande lisade arv, olenevalt ettevõtjast tuleb esitada maksimaalselt kuni üheksa lisa.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700