27. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtte aruandlus: kas teha rohkem, kui seadus nõuab?

Taavi Alas uurib, kas tasub teha aruandlust nõutud ulatuses või rohkem
Foto: erakogu
Seadusemuudatused annavad ettevõtjale võimaluse oma aruandlusega seonduvat andmete esitamise halduskoormust ise reguleerida. Mida soovitavad riigiasutused ja eksperdid: kas teha aruandlust nõutud ulatuses või on parem teha rohkem?

Raamatupidamise seaduse ja teiste sellega seonduvate seaduste muudatused tõid kaasa uuendusi majandusaasta aruande esitamisel. Uue liigituse järgi mikro- ja väikeettevõtjatele oli hea uudis see, et nende halduskoormus väheneb. See tähendab, et mikroettevõtjad peavad raamatupidamise aastaaruande lisades avalikustama üksnes seaduses nimetatud informatsiooni (kuni kolm lisa). Väikeettevõtjatel muutus nõutud raamatupidamise aastaaruande lisade arv, olenevalt ettevõtjast tuleb esitada maksimaalselt kuni üheksa lisa.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700