13. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Kohus kinnisasjade võõrandamisest

Tõnis Elling kirjutab kinnisasjade võõrandamisest Euroopa Kohtu lahendi põhjal
Foto: erakogu
Euroopa Kohus teeb tihti huvitavaid lahendeid, mida on kasulik teada ka Eesti maksumaksjatel. Mitte ainult seepärast, et ennast maksunduse arenguga Euroopa Liidus kursis hoida, vaid sellel võib olla praktiline väljund ka siinsete erimeelsuste lahendamisel.

Eestis kehtiv käibemaksuregulatsioon peab vastama Euroopa Liidus kehtestatud nõuetele ja esmane suunanäitaja käibemaksudirektiivi sätete tõlgendamisel on vaieldamatult Euroopa Kohus. Õiguskindluse ja õiguspärase ootuse põhimõtteid on Euroopa Kohus ka varem korduvalt käsitlenud[1].

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700