4. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Integreeritud aruandluse mõju organisatsiooni edukusele

Ülle Pärl, EBSi dotsent
Foto: erakogu
Selgitame kahe suure ettevõtte kogemuse varal, kuidas integreeritud aruandluse arendamine on organisatsioonides õnnestunud, mida integreeritud aruandluse arendamise protsessides on õpitud ning millist kasu on organisatsioonid saanud.

Kui juttu tuleb integreeritud aruandlusele üleminekust või selle kasutamisest, siis enamasti arvatakse, et tegemist on suurte, börsil noteeritud ettevõtetele mõeldud aruandlusega või/ja suure keskkonnamõjuga ettevõtetega, näiteks nagu Microsoft või Eesti Energia. Mingil määral on see õige, sest börsiettevõtted on huvitatud ettevõtte tulemuste võimalikult heast kommunikeerimisest väljapoole ettevõtet. Suure keskkonnamõjuga ettevõtted peavad tõestama nii kitsamale kui ka laiemale kogukonnale oma äri vastuvõetavust keskkonnale ja inimestele. Teine põhjus on see, et just need ettevõtted on pidanud esitama põhjalikumaid aruandeid koos osaaruannetega ka kohustuslikus korras.  

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700