8. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidamise sise-eeskirja tähtsus

Ave Nukka kirjutab raamatupidamise sise-eeskirja tähtsusest ja kasutatavusest
Foto: Erakogu
Raamatupidamise sise-eeskiri tuleb raamatupidamise seaduse kohaselt koostada igal Eestis registreeritud ettevõttel. Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli üliõpilased on lõputöödes uurinud mitme ettevõtte raamatupidamise sise-eeskirjade sisu vastavust kehtivate õigusaktidega ja ettevõtte spetsiifikaga.

Enamikul uuritavatel ettevõtetel esineb raamatupidamise sise-eeskirjas vastuolu Eesti hea raamatupidamistavaga või ei kajastu olemasolevas dokumendis piisavalt ettevõtte tegevus. Põhiprobleem on, et kord koostatud sise-eeskirja ei oldud sisse viidud raamatupidamisarvestust puudutavates õigusaktides tehtud muudatusi. Mitmes lõputöös esitatud järeldustele toetudes tekkis küsimus, kui oluline ja kasutatav dokument on raamatupidamise sise-eeskiri ettevõtte igapäevases raamatupidamisarvestuses.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700