8. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas töötaja katseaeg võib pikeneda või mitte?

Karina Paatsi kirjutab töötaja katseaja pikenemise teemal
Foto: Erakogu
Paljusid võib üllatada selline teemapüstitus ja seisukoht, et katseaja pikendamine võib olla välistatud. Kahtluseta saab väita, et üldlevinud arusaama kohaselt peatub töötaja katseaeg ajaks, kui töötaja töökohustusi ei täida (nt haiguse või puhkuse tõttu), ja tööandjal puudub seetõttu võimalus töötaja tulemusi hinnata. Samuti on üldlevinud seisukoht, et katseaeg pikeneb ajavahemiku võrra, mille ulatuses katseaeg oli peatunud. Nüüd on aga praktikud sellise käsitluse vastavuse töölepingu seadusele (TLS) kahtluse alla seadnud.

Kuni 1. juulini 2009 kehtinud TLSi kohaselt ei arvatud katseaja hulka aega, mil tööleping oli seaduses toodud alustel peatunud, st katseaeg pikenes töölepingu peatumise aja võrra. Kehtivas TLSis puudub igasugune regulatsioon katseaja pikenemise kohta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700