9. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidamise seadus muutub

Mirjam Suurekivi teeb ülevaate uue raamatupidamise seaduse muudatustest
Foto: Erakogu
Riigikogu majanduskomisjonis on menetlemisel uus raamatupidamise seadus, mis jõustub tõenäoliselt tuleva aasta 1. jaanuarist. Seega tuleb 2017. aastal 2016. aasta majandusaasta aruande koostamisel lähtuda juba uuest seadusest.

Raamatupidamise seaduses tehakse järgnevatel aastatel päris suuri muudatusi, sest Euroopa Parlament ja nõukogu on vastu võtnud kaks uut raamatupidamist reguleerivat direktiivi. 2013. aastal võeti vastu raamatupidamise direktiiv, mille eesmärk oli vähendada halduskoormust, lihtsustada nõudeid väikeettevõtetele ning suurendada finantsaruandluste selgust ja võrreldavust liikmesriikide vahel. 2014. aastal muudeti raamatupidamisdirektiivi, lisades sinna teatavat liiki suurettevõtetele täiendavaid avalikustamise kohustusi, näiteks mitmekesisuspoliitika kohta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700