22. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul tasuta seminar hilinenud maksete teemal

Värskeima hinnangu järgi kaotati möödunud aastal Eestis hilinenud maksete tõttu 3,0% kogukäibest, sestap korraldab Euroopa Komisjon seminari maksekultuuri parandamiseks.

Seminar toimub neljapäeval, 8. mail 2014 Tallinnas Nordic Hotel Forum’is ning on suunatud väike- ja keskmistele ettevõtetele.

Euroopa Komisjoni hinnangul läheb igal aastal kogu Euroopas esitatud arvete tasumist oodates pankrotti tuhandeid väikese ja keskmise suurusega ettevõtjaid. See on põhjuseks hilinenud maksete teavitustegevuste ellukutsumiseks Euroopa Liidu liikmesmaades. 

Ka Eestis on hilinenud maksed ettevõtjate jaoks probleemiks, selgus 2013. aasta Euroopa maksetavade uuringust (European Payment Index 2013). Värskeima hinnangu järgi kaotati möödunud aastal Eestis hilinenud maksete tõttu 3,0% kogukäibest. 2013. a oli keskmine makseaeg ettevõtetevaheliste tehingute korral 35 päeva ja riigiasutuste ja ettevõtete vaheliste tehingute korral 25 päeva.

Hilinenud maksete seminari eesmärk on juhtida riigiasutuste, ettevõtete, kohtusüsteemi osapoolte ja muude huvitatute tähelepanu hilinenud maksete probleemile ning pakkuda ettevõtjatele teavet uute kasutusele võetud meetmete kohta, et soodustada viivituseta maksmist.

Seminaril esinevad Euroopa Komisjoni ettevõtluse ja tööstuse peadirektoraadi peadirektori asetäitja Antti Peltomäki, Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse nõunik Kristiina Koll ning Intrum Justitia Eesti tegevjuht Ivar Tammemäe. Päeva lõpetab vestluring ettevõtjate ja ekspertide osavõtul..

Lähem info seminari kohta ja registreerumine on aadressil http://bit.ly/late-payment-estonia

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700