11. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helm: suured maksumaksjad teenimatult tagaplaanil

Maksu- ja tolliameti peadirektori Marek Helmi hinnangul aitab ettevõtete makstud maksusummade avalikustamine suuremad maksumaksjad tagaplaanilt välja.

"See on olnud ettevõtjate esindajate algatus, mida tuleb tunnustada," ütles Helm kaubandus-tööstuskoja ettepanekul koostatud seadusemuudatuse kohta, mille jõustumisel hakatakse kord kvartalis avalikustama ettevõtete, FIEde jt maksukohustuslaste (v.a füüsilised isikud) makstud maksude summasid.

Helm nentis, et tihti räägib maksuamet majanduskeskkonna hindamisel ettevõtjatega erinevat keelt just seetõttu, et tegutsetakse erinevates infoväljades. "Pean silmas seda, et samal ajal kui meil on täpne ülevaade ettevõtjate tasutud maksusummadest, põhineb ettevõtjatel see pilt tihtipeale vaid meediaruumis loodud kuvandil," sõnas ta.

Helm lisas, et nii võibki tekkida olukordi, kus tõesti tugevalt maksude laekumisse panustanud ettevõtjad on teenimatult tagaplaanil võrreldes nendega, kelle panus on leebelt öeldes tagasihoidlik.

Loe maksusummade avalikustamise plaanist pikemalt siit.

Autor: Kadrin Karner, Piret Reiljan

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700