Autor: Juuli Laanemets • 18. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

11 teguviisi, millega tööinspektorilt trahvi saada

Tööinspektsioon koostas 11 enamlevinud tegevusetust, mille alusel Tööinspektsioon on kõige rohkem tööandjatele trahve määranud.

Töökohtades enamlevinud ohutusalased eiramised:

1. Ära koosta ohutusjuhendeid, küll töötajad nuputavad ise, kuidas on õige.2. Ära hinda riske töökeskkonnas, küll õnnetused näitavad, kus on ohtlik.3. Ära väljasta töötajatele isikukaitsevahendeid, sest nagunii neid ei kanta.4. Ära piiresta tööplatvorme kõrgustes töötamisel, lennata on tore.5. Kui juhtubki õnnetus, ära näe vaeva asjaolude selgitamisega. Aega on niigi vähe.6. Ära korrasta töökohti ja liikumisteid üleliigsest rämpsust. Las töötajad hüppavad, hea võimalus muuta tööasendit.7. Ära paigalda seadmetele kaitsekatteid ja ära märgista ohuala, muidu ei ole võimalik näppudest ilma jääda.8. Ära tähista kemikaalide pakendeid eestikeelse teabega, muidu saadakse teada kui ohtlik on aine.9. Ära eemalda ripakil olevaid elektrijuhtmeid, sealt saab töötaja tööks särtsu.10. Ära piiresta avasid, nendesse kukkudes võib leida nii mõndagi põnevat.11. Ära anna töötajatele puhkust, las rabavad. Raha on ju alati vaja.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700