8. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huvigrupid loodavad maksumuudatuste edasilükkumist

Eile riigikogu rahanduskomisjonis sõiduautode maksustamist puudutaval arutelul osalenud organisatsioonide esindajad peavad mõistlikuks, et muudatusi veel ei realiseerita.

Äripäev kutsus oma eilses juhtkirjas üles rahvasaadikuid selga sirgu lööma ning mitte hääletama kiirustades ja läbimõtlematult koostatud seaduseelnõude poolt. Seadusemuudatustega seotud huvgrupid olid selle poolt, et eelnõu jõustumine lükkuks edasi.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts"Arvestades probleeme, mis on üleval, on see üsna mõistlik käitumine, et eelnevalt saaksid ikkagi probleemid läbi arutatud ja vastused neile leitud. Me ka oma kirjas rahanduskomisjonile tõime välja mõned mõtted, kuidas maksuauku erinevates valdkondades tuleks ohjata. Kui nendega põhjalikult tegeleda, siis suudab maksuauku küll tõhusalt vähendada."

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtete Assotsiatsiooni president Kersti Kracht"Ettevõtjate poolest muidugi on mõistlik ja mitte ainult edasi lükata, vaid väga paljusid asju sellest üldse ei tohiks rakendada. Palju sõtlub ka sellest, mis meid ees ootab. Me ei ole ju kindlad, kas ees on majandustõus või majanduskriis. Palju sõltub sellest, kuidas üleüldse Eesti ja maailma majandus edasi toimetab."

Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Martin Huberg"Seda ei tohiks lihtsalt riigieelarvega siduda, tuleks eraldi menetleda. Ma arvan, et seda üritatakse pigem läbi suruda. Ehk on rahanduskomisjonil kainet meelt rohkem. Mulle tundus, et nad on pigem kriitiliselt meelestatud."

Autor: Kadri Põlendik, Juuli Laanemets

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700