Autor: Juuli Laanemets • 3. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kursus õpetab ladusalt kirjutama

26. novembril toimuv eesti õigekeele kursus on seekord seotud raamatupidaja hea ametikeelega. Kursusel vaatleme ka tegevusaruande kirjutamise kitsaskohti, sest tihti kiputakse majandusaasta aruandes seda osa alahindama. Ettevõtte tegevusaruanne on üks mainekujundamise osa, kuna annab ülevaate firma tegevusest avalikkusele.

Koolitab mainekas ja karismaatiline eesti filoloog, filosoofiadoktor Loone Ots.

Päevakava Üldkeel ja ametikeel. Õigekeele norm ja hea tava. Raamatupidaja ametikeel: tüüpsõnad, -fraasid ja laused. Raamatupidamisvaldkonna bürokratismid, nende sõnastamine arusaadavas üldkeeles. Õigekirja küsimusi: suurtähed, kirjavahemärgid, numbrite, arvude ja hindade õigekiri, loetelude ja erinevate andmete vormistamine. Mõnede veaohtlike sõnade muutumine ja õigekiri. Veel näpunäiteid. Lihtne ja arusaadavust toetav lauseehitus. Raamatupidaja kirjavahetus: korrektse e-kirja vormistamine uue standardi järgi. Olulise teabe väljatoomine. Kaaskirjade eripärast. Dokumentide kirjutamine ja vormistamine: kiri, avaldus, protokoll. Algdokumentide ja kuluaruannete sisu kirjutamine ja korrektne vormistamine. Tegevusaruande kirjutamine  aastaaruandes, maine kujundamise üks osa. Kirjutamine etteantud mahus: mida ja kuidas kärpida. Teavitamine: faktilehed, voldikud, infolehed, -kogumikud ja -mapid.   Virtuaalne suhtlus. „Netikeel“. Kirjutamine internetis.

10.00—11.30

11.30—11.45 Kohvipaus11.45—13.15

13.15.—14.00 Lõuna14.00—15.30

Kursuse toimumise koht ja info:Toimub 26.novembril Roseni tornis (Mere pst.6, Tallinn).

Registreerumine soodusajal kuni 19. november on 169 eurot (202.80-kmga), tavahind alates 20. november on 199 eurot (238.80-kmga). ja www.seminar.aripaev.ee

Registreerides korraga ühest maksjaettevõttest kaks või enam osalejat kehtib lisasoodustus 5%.Lisainfo ja registreerimine telefonil 667 0106  või [email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700